„Познавате ли риска си от остеопороза”

20 окт

     Във връзка със Световния ден за борба с остеопорозата - 20 октомври и Месеца за профилактика на остеопорозата -Октомври 2014 г., на 14 октомври 2014 г. (вторник), в сградата на РЗИ Габрово на ул. „Райчо Каролев” № 2, етаж 3, стая 305 от 10.00 до 16.00 часа, Асоциация „Жени без остеопороза”, съвместно с регионалните клонове „Информирани, здрави, работоспособни - ИЗРА” и с подкрепата на Община Габрово и РЗИ Габрово, организира профилактична скринингова кампания за определяне на личния риск от остеопороза. Кампанията включва определяне на рискови фактори за здравословен начин на живот - индекс на телесна маса, оценка на приема на калций с диетата и двигателната активност, скрининг за остеопороза с насочване на новооткритите случаи с намалена костна плътност за диагностика и лечение в центровете и специализираните кабинети по остеопороза, както и предоставяне на информационни материали.
Информационните материали се разпространяват безплатно, а скрининговите измервания са на преференциална цена 10 лв., като по повод темата през 2014 г. „Остеопороза при мъжа” е предвидена допълнителна преференция за съвместно изследване.
     В същия ден желаещите могат да проверят безплатно зависимостта си и към никотина чрез изследване на издишания въздух с преносим портативен апарат.

     За контакти: 066 840 625, отдел ПБПЗ, РЗИ Габрово