Изложение на здравето

09 юли

     На 8 юли 2014 г. в зала „Възраждане“ се проведе информационна и скринингова кампания „Изложение на здравето“. Инициативата е осъществена от Програма „Здрави и работоспособни“, „Алея на здравето“, със съдействието на Община Габрово и с участието на РЗИ Габрово.
     Представени бяха лекциите: „Активно дълголетие“, „Здрави кости – нужни са три прости стъпки“, „Двигателна активност“, „Стрес и ежедневие“, „Тютюнопушенето: вашето слабо място, което ви пречи да изживявате пълноценно всеки миг от живота“, „5 важни начина да се погрижим за костите си след 50 г. възраст“. 20 жени и 1 мъж провериха костната си плътност. На 11 посетители-пушачи беше измерено съдържанието на въглероден монооксид в издишания въздух. Раздадени бяха информационни материали касаещи здравословния начин на живот, социалната активност и работоспособност на хора в различни възрасти, превенция на рисковите фактори отговорни за развитието на социално-значимите заболявания.
     Познаването на личните рискови фактори, съблюдаването и контролирането им, е важно за запазване здравето и активността до дълбока старост!